pondělí 28. října 2013

Kolik získávají obce z vlastního podnikání? A dotazy na jiné podrobnosti...

Kolik má vaše obec příjmů z vlastního podnikání, například z pronájmů nemovitostí? A kolik mají další obce v ČR? Nyní získáte odpovědi pro jakoukoliv část rozpočtu.

  • Příjmy z podnikání určité obce, které jsou využity v rámci rozpočtu, najdete v na stránce rozpočtu obce v "Příjmech" v sekci "Dotace" pod položkou "Převody z vlastních fondůPřevody z vlastních fondů hospodářské (podnikatelské) činnosti" např. Prahy zde
  • Příjmy z podnikání všech či vybraných obcí najdete nově v rozšířeném výběru obcí , kde stačí nastavit pole "Seřadit dle:" na "Příjmy" a v poli "Druh příjmů" v části zobrazené stromové struktury vybrat v části "Dotace" položku "Převody z vlastních fondů hospodářské (podnikatelské) činnosti". Za rok 2012 vede Praha s téměř 5-ti miliardami Kč následovaná Brnem s 1-ou miliardou.
Není to úplně intuitivní pojmenování, ale logiku to přeci jenom dává, obec dotuje svojí činnost příjmy ze svého hospodaření.

Obdobným způsobem můžete zkoumat jakoukoliv část rozpočtu, například výdaje obcí na platy zaměstnanců v rámci pracovního poměru . Vždy můžete porovnávat absolutní částky nebo efektivitu služby tj. kolik to činí na jednoho obyvatele obce. Pro představu, nejvíce v roce 2012 utrácela Bakalova Modrava přes 12ti  tis. Kč na obyvatele, následovaná pražskými Černošicemi s 10 tis.  a Pasohlávkami u Brna 9,7 tis. Nejméně je to v Dobšíně u Mladé Boleslavi, kde je to 50 haléřů na obyvatele.

Děkujeme moc @jiribrazda za pomoc při rozklíčování oblasti příjmů z vlastního podnikání na příkladu obce Klecany , do komentáře k obci jsme přidali související poznámku.

Pokud rozklíčujete nějakou oblast rozpočtu vaší obce podrobněji než umožňují výkazy rozpočtů tj. za to přesně peníze byly utraceny nebo odkud byly získány, přidejte ji, prosíme, také do komentářů. Usnadníte přístup k informaci ostatním lidem v obci.

Hezké pátrání

Váš tým www.RozpocetObce.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat