úterý 26. listopadu 2013

Kolik je "normální" a "nenormální" v obci utrácet za elektřinu, dopravní prostředky, pohonné hmoty atd.?

 V jakých obcích se za ně utrácí nejvíce a v jakých nejméně? Podívejte se.

Ve výběru obcí si můžete vybrat libovolný příjem či výdaj obcí, například:
Zobrazit si lze výdaje/příjmy za vybrané obce. Při zaměření na efektivitu přitom nejsou často ani tak podstatné celkové výdaje/příjmy za obce, ale výdaje/příjmy na obyvatele obcí. Z V tomto pohledu může člověk najít různé "zajímavosti.

Například v situaci, kdy "průměrně" obec vydá na pohonné hmoty na obyvatele 50-80 Kč , Kryštofovy Hamry vydají více jak 2.500 Kč. Možná adept na optimalizaci nákladů....


Jaké přesně informace tedy ve výběru obcí najdete? Jsou to odpovědi na následující otázky:
  • "Týká se výdej/příjem všech nebo jen některých obcí?" - Vidíte v grafu ukazujícím jaká část vybraných obcí, například všechny nebo pouze z určitého kraje a/nebo jen určité velikosti, daný výdaj či příjem vůbec mají.
  • "Kolik se vydává/přijímá nejvíce, průměrně a nejméně?" - Obce, které příjem či výdaj mají, jsou rozděleny na 5 pásem s 1. nejvyšší, 2. vysokou, 3. středním, 4. menší a 5. nejmenší částkou. V každém pásmu je přitom přibližně stejný počet obcí. Pro každé pásmo je uvedena nejvyšší a nejnižší částka.
  • "Jak velká část se vydá/přijme u těch obcí, které vydávají/přijímají nejvíce, průměrně a nejméně?" - Zároveň je u pásma uveden podíl částky v obcích v jednotlivých pásmech na částce za všechny (vybrané) obce.
  • "Které obce vydávají/přijímají nejméně resp. nejvíce?" - Ukazuje seznam obcí pod grafy.
Výdaje obcí za elektřinu shrnuje následující pohled. Stejný typ údajů lze získat například pro obce určité velikosti nebo pro obce v určitém kraji viz volby výběru.


A co zajímavého jste našli vy? Napište nám, těšíme se na info@rozpocetverejne.cz .

Váš tým Rozpočet Veřejně o.s.


Žádné komentáře:

Okomentovat