pondělí 19. srpna 2013

Není v obci dost míst ve školce? Podívejte se, jak vaše obec i jiné obce utrácely za tuto či jinou oblast od roku 2000.

Zdá se vám, že obec za nějaké věci utrácí málo nebo moc? Absolutní částka vám moc neřekne. Ale zajímavé je podívat se na trend výdajů za delší období. Proto je možné se u každého čísla v rozpočtu podívat na "Vývoj" údaje od roku 2000. A stejně tak porovnat s jinými obcemi.

Pokud Vás například zajímá, kolik utrácelo Brno na předškolní zařízení v jednotlivých letech, stačí na rozpočtu obce Brno na stránce oblasti rozpočtu "Vzdělávání"  klepnout na šipku před položkou "Zařízení předškolní výchovy a základního vzdělávání ". Ukáží se podrobné údaje, kde stačí klepnout na ikonu grafu resp. odkaz "Vývoj" u položky "Předškolní zařízení".


Nezapomeňte, že lze také zobrazit zvlášť investiční či provozní výdaje, výdaje za obec či na obyvatele dle nastavení na stránce rozpočtu obce či stránce oblasti rozpočtu obce.

Do grafu ještě chceme doplnit název obce,  popis zobrazovaných čísel a možnost sdílení grafu na sociálních sítích. Co máme zlepšit dále?

A jak jsou na tom jiné obce?

Je 5 milionů ročně na školky ve vaší hodně nebo málo? Těžko říci. Může vám ale pomoci porovnání s ostatními obcemi. Stačí si v Žebříčkách vybrat "Účel výdaje: Předškolní zařízení" stisknout "Vybrat obce" a :
  1. na záložce "Žebříček" uvidíte obce, které v daném roce utrácely nejvíce buď na jednoho svého obyvatele nebo celkově (podle nastavení ve výběru), 
  2. na záložce "Souhrnné údaje" celkové, průměrné, maximimální a minimální výdaje na školky včetně grafů rozložení výdajů mezi největší a nejmenší "utráceče" v dané oblasti a
  3.  na záložce "Trend" vývoj celkových výdajů od roku 2000...


Sumář útrat za předškolní zařízení


Váš tým 



Žádné komentáře:

Okomentovat